ПР пропонує ремонтувати будинки коштом мешканців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР пропонує ремонтувати будинки коштом мешканців

Нерухомість
2669
Народний депутат Євген Морозенко (Партія регіонів) пропонує стягувати з власників та розпорядників житлових і нежитлових приміщень, балансоутримувачів, житлово-будівельних кооперативів внески для формування корпоративного амортизаційного депозитного рахунку, кошти якого спрямовуватимуться на поточний і капітальний ремонт житлових будинків.
Про це йдеться в законопроекті №2948 “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та використання корпоративних амортизаційних депозитних рахунків житлових будинків”.
Законопроектом пропонується створення корпоративних амортизаційних депозитних рахунків (КАДР) житлових будинків, за рахунок яких фінансуватиметься ремонт житлового фонду.
Планується, що внески на КАДР будуть здійснювати власники або розпорядники житлових приміщень – у розмірі 0,5 грн за 1 кв. м загальної площі; власники або розпорядники приміщень комерційного використання – у розмірі 0,5 грн за 1 кв. м загальної площі; балансоутримувачі житлового будинку – у розмірі 0,5 грн за 1 кв. м площі загального користування.
Передбачається, що внески будуть щомісячними. Контроль над перерахуванням коштів і претензійну роботу здійснює балансоутримувач. При цьому пільгові ставки за вкладами, незалежно від їх розміру, не застосовуються.
За пропозицією балансоутримувача або власників житла скликаються загальні збори власників і розпорядників житлових приміщень, на яких приймається рішення про розмір внесків до КАДР з одного квадратного метра загальної площі житлових приміщень.
Планується, що затверджувати розмір внесків до КАДР будуть місцеві ради. При цьому розмір внесків на приміщення комерційного і загального користування повинен бути не менше запропонованого в законопроекті.
Передбачається, що фінансування витрат на експлуатацію та ремонт будинків житлово-будівельних кооперативів здійснюється за рахунок коштів кооперативів і фінансових ресурсів КАДР, створених кооперативами.
Амортизаційні внески членів житлово-будівельних кооперативів на проведення поточного та капітального ремонту житлових будинків пропонується встановити в розмірі 0,5 грн за 1 кв. м житлової площі квартири, 0,5 грн за 1 кв. м площі загального користування і не менше 0,5 грн за 1 кв. метр площі приміщення комерційного використання. Базова ціна може бути змінена за рішенням загальних зборів членів житлово-будівельних кооперативів.
Законопроект передбачає, що використання коштів КАДР житлового будинку здійснюється за рішенням загальних зборів власників і розпорядників приміщень, яке передається для виконання балансоутримувачу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас