На травневі свята громадський порядок забезпечуватимуть майже 100 тис. правоохоронців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На травневі свята громадський порядок забезпечуватимуть майже 100 тис. правоохоронців

Казна та Політика
155
Щоб травневі свята пройшли спокійно, правоохоронці та військовослужбовці внутрішніх військ працюватимуть у посиленому режимі. Про це повідомили в прес-службі МВС.
За наказом міністра внутрішніх справ України з 30 квітня в МВС і підрозділах на місцях в цілодобовому режимі працюватимуть оперативні штаби, щоб контролювати ситуацію в регіонах.
1-2 травня планується проведення близько 550 заходів, присвячених дню Міжнародної солідарності трудящих, за участю понад 260 тис. осіб. У ці дні для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян на території держави будуть задіяні близько 6,5 тис. працівників МВС.
Що стосується Великодня, то з 4 на 5 травня в 20 тис. культових споруд, розташованих на території понад 12,6 тис. населених пунктів усіх регіонів країни, відбудуться пасхальні богослужіння. Попередньо встановлено, що у святкуванні візьмуть участь близько 12 млн. осіб. За ці дні планується залучити понад 30 тис. працівників міліції та 4 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС для забезпечення правопорядку. З них 1.7 тис. – будуть нести службу в столиці.
З 9 по 19 травня в 22 тис. населених пунктів 26 регіонів країни (крім Закарпатської області – проводяться у листопаді) на майже на 26 тис. кладовищах пройдуть поминальні дні, в яких візьмуть участь 12 млн. осіб. На ОГП залучатиметься близько 24 тис. працівників міліції та 3,5 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС. На сільських кладовищах охорону громадського порядку забезпечать дільничні інспектори міліції спільно з представниками сільських і селищних рад та громадськими помічниками дільничних.
За попередніми даними, 9 травня в близько 5 тис. населених пунктів усіх регіонів держави планується проведення близько 14 тис. масових заходів за участю понад 2,8 млн. осіб. У цей день порядок у державі будуть забезпечувати 30 тис. міліціонерів. До всіх меморіальних комплексів, братських могил, обелісків та пам’ятників, у яких заплановано проведення урочистостей, будуть максимально наближені наряди міліції.
Особлива увага приділятиметься охороні громадського порядку під час святкування Дня Перемоги на заході держави. Для координації та організації роботи оперативного штабу в зазначений регіон відряджений представник апарату МВС України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас