ЄС щороку втрачає трильйон євро через податкових шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС щороку втрачає трильйон євро через податкових шахраїв

Казна та Політика
367
Втрати країн ЄС від податкового шахрайства та уникнення оподаткування сягають 1 трлн євро на рік. Про це заявила міністр фінансів Фінляндії Ютта Урпілайнен, виступаючи на конференції з боротьби з податковими злочинами в ЄС, що відбулася в Гельсінкі.
“Це необхідно змінити, – підкреслила Урпілайнен. – Нам потрібна заснована на етиці ринкова економіка, в якій немає місця ні податковим секретам, ні ухиленню від загальної відповідальності”.
На думку фінського міністра, боротьба з ухиленням від податків “вимагає вирішення трьох проблем – банківської таємниці, корпоративної таємниці і таємниць між державами”. “Щоб вирішити проблему ухилення від податків, ми повинні більш активно обмінюватися інформацією, і секрети повинні бути розкриті”, – вважає Урпілайнен.
У конференції взяли участь міністри фінансів Словаччини, Литви, Люксембургу, Чехії, Норвегії, заступник міністра фінансів Греції, а також представники Єврокомісії, Європарламенту, великих міжнародних організацій. Вони розглянули запропонований Єврокомісією план посилення боротьби з податковим шахрайством і обговорили значення міжнародного співробітництва в цій сфері, в тому числі на рівні ОЕСР і “великої двадцятки”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас