ЗМІ виявили високопоставленого приватного посередника у виведенні грошей з Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ виявили високопоставленого приватного посередника у виведенні грошей з Кіпру

Кредит&Депозит
1228
Узгодженням великих переказів з кіпрських банків займається адвокат і керуючий директор Christodoulos G. Vassiliades & Co Христодулос Васіліадес, який також обіймає посаду почесного консула Белізу. Про це пише газета “Ведомости” з посиланням на партнера Paragon Advice Group Олександра Захарова.
Захаров розповів, що Paragon Advice Group надавала послуги одному зі своїх клієнтів, який хотів з грошей на рахунку в Bank of Cyprus виплатити дивіденди або видати позику в Росію. За його словами, сума становить менше 200 тисяч євро.
Для узгодження переказу від 20 тисяч євро необхідно звертатися в комітет при кіпрському центральному банку. Представники Paragon Advice Group зв’язалися зі співробітником відділення з обслуговування міжнародних клієнтів Bank of Cyprus, але той замість комітету ЦБ направив їх до Васіліадеса.
За словами Захарова, Васіліадес особисто відповів на дзвінок і повідомив, що його компанія за призначенням влади визначає обґрунтованість і законність операцій в умовах обмежень для іноземних клієнтів Bank of Cyprus. Консул поцікавився про природу операції та дані клієнта, після чого повідомив, що подібні операції не проходять.
Неназваний фінансист, який працював з Bank of Cyprus, розповів газеті, що Васіліадес особисто зустрічався з багатьма російськими клієнтами, які переводили кошти на рахунки в кіпрських банках. При цьому він виступав свого роду гарантом безпеки капіталу, а також допомагав росіянам пройти процедури відповідності та оформляв структуру володіння активами.
У Центробанку Кіпру виданню відповіли, що право погоджувати перекази з банків нікому не передавалося. Сам Васіліадес також заперечує роль приватного посередника, але підтверджує, що його компанія консультує приватних клієнтів з питань використання коштів на рахунках у банках Кіпру.
Обмеження на виведення капіталу, що діють зараз на Кіпрі, були введені на тлі кризи. Банки республіки постраждали від знецінення держоблігацій Греції, і їм потрібні були кошти на рекапіталізацію. ЄС погодився видати Нікосії десять мільярдів євро за умови, що 5-7 мільярдів євро республіка знайде сама.
Спочатку Кіпр планував списати одноразовий податок з усіх банківських рахунків, але цю міру відхилив парламент. Банки країни після оголошення про списання коштів закрили, щоб запобігти різкому відтоку капіталу. У підсумку Кіпр вирішив знайти необхідні кошти за рахунок реструктуризації найбільших банків Bank of Cyprus і Laiki, в результаті якої власники рахунків, як очікується, втратять більшу частину коштів.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас