Банкіри: іпотека в 19% річних "непідйомна" для більшості українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: іпотека в 19% річних "непідйомна" для більшості українців

Кредит&Депозит
1494
Кілька українських банків закликають Державну іпотечну установу (ДІУ) знизити відсоткову ставку за кредитами на житло, бо іпотека в 19% річних “непідйомна” для більшості українців.
Про це банкіри заявили сьогодні під час прес-конференції.
“Такі відсотки споживач не може платити. Той результат, який ми маємо в першому кварталі, сформований за рахунок притоку інвесторів ще з минулого року. Нового потоку з цією ціною немає”, – заявив під час свого виступу директор центру роздрібного бізнесу банку “Фінанси та кредит” Олексій Руднєв.
Він зауважив, що зарплати в Україні низькі, тому кредити доступні лише заможним українцям.
“Середня сума чеку по іпотечному кредиту в регіонах – 230 тисяч гривень, а в Києві – 350 тисяч. Середній місячний платіж в регіонах складає 3 тисячі 800 гривень, в Києві 5 тисяч 750 гривень. За січень-лютий середня зарплата в столиці 4 тисячі 600, в регіонах 3000. Так ми програму не зробимо доступною”, – зазначив банкір.
З його слів, той, хто хоче взяти іпотечний кредит на придбання житла в столиці, повинен заробляти не менше 13 тис. грн офіційної зарплати.
У свою чергу, перший заступник голови правління ДІУ Юрій Зоц запевнив, що теперішня ситуація на фінансовому ринку та ринку нерухомості не дозволяє знижувати кредитну ставку. Утім, він додав, що для бюджетників до кінця квітня уряд повинен прийняти 3%-ву лізингову програму.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас