Втрати депозитів великих вкладників Банку Кіпру можуть скоротитися до 40-45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати депозитів великих вкладників Банку Кіпру можуть скоротитися до 40-45%

Кредит&Депозит
743
Прийняте ЦБ Кіпру рішення про різке скорочення компаній і організацій, для яких буде зроблено виняток щодо “стрижки” їхніх депозитів, дозволить значно знизити відсоток списання незастрахованих вкладів у Банку Кіпру. Як повідомила сьогодні газета “Філелефтерос”, міністерство фінансів і ЦБ пішли на цей крок, щоб довести можливі втрати великих вкладників до 40-45 проц замість 50-60 проц, як передбачалося раніше.
У неділю пізно ввечері ЦБ повідомив про остаточне рішення про те, які депозити повинні бути виведені з-під “стрижки” у процесі консолідації Банку Кіпру та Кіпрського народного банку. Йдеться про вклади, що мають стосунок до уряду і державних установ, муніципалітетів і платіжної системи JCC.
Серед виведених з раніше узгодженого з “трійкою” міжнародних кредиторів списку винятків – активи і зобов’язання, переведені в Банк Кіпру з ліквідованого Кіпрського народного банку. У першу чергу, це стосується депозитів страхових компаній, які будуть піддані стрижці в 27,5 проц.
Аналогічна “стрижка” чекає також незастраховані депозити в Банку Кіпру незареєстрованих фінансових компаній, благодійних фондів та організацій, а також недержавних шкіл та освітніх установ.
Реструктуризація Банку Кіпру за рахунок примусового залучення коштів великих вкладників є однією з головних умов надання острівній державі з боку ЄС і МВФ кредитної допомоги у розмірі 10 млрд євро. Відповідна угода була досягнута 25 березня на зустрічі Єврогрупи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас