Moody's опустила рейтинг найбільшого банку Кіпру до дефолтного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's опустила рейтинг найбільшого банку Кіпру до дефолтного рівня

Кредит&Депозит
526
Moody’s, міжнародне рейтингове агентство, знизило рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов’язань Bank of Cyprus, найбільшого кіпрського банку, відразу на два щаблі: з Caa3 до дефолтного рівня С.
При цьому рейтинг за депозитами Bank of Cyprus погіршений з Саа3 на один щабель до Ca (дефолт з мінімальними перспективами відновлення), прогноз цього рейтингу – негативний.
Рейтингові дії відображають очікування Moody’s щодо великих збитків вкладників за незастрахованими депозитами в Bank of Cyprus в найближчі місяці.
У той же час Moody’s підтвердило депозитний рейтинг іншої кредитної організації Кіпру – Hellenic Bank Public Company на рівні Саа3 з негативним прогнозом.
Як повідомлялося, наприкінці березня міністри фінансів 17 країн єврозони підписали попередню угоду про виділення фінансової допомоги Кіпру в розмірі 10 млрд євро, 1 млрд євро з яких, імовірно, виплатить Міжнародний валютний фонд. Умовою надання кредитів стали реструктуризація і скорочення активів найбільшого банку країни – Bank of Cyprus, а також закриття другої за розміром кредитної організації острова – Cyprus Popular Bank (Laiki).
Також стало відомо, що великі вкладники банків (депозити понад 100 тис. євро) втратять до 60% вкладень. Зазначимо, раніше S&P підвищило рейтинг Кіпру на тлі інформації про довгостроковий кредит.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас