На Кіпрі найбільший банк заморозив 60% незастрахованих депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кіпрі найбільший банк заморозив 60% незастрахованих депозитів

Кредит&Депозит
1466
Власники незастрахованих депозитів в найбільшому банку Кіпру Bank of Cyprus не зможуть отримати 60% коштів як мінімум до вересня.
Як повідомив Центральний банк Кіпру, країна проводить санацію своєї банківської системи в обмін на кредити ЄС і МВФ.
Таким чином, в цілому 22,5% незастрахованих депозитів (понад 100 тисяч євро) будуть заморожені, поки готується доповідь з оцінки активів банку, йдеться в заяві ЦБ.
Протягом 90 днів буде вирішено, чи переводити ці кошти в акціонерний капітал банку. Раніше 37,5% від суми незастрахованих депозитів були автоматично переведені в знецінені фінансовим крахом акції банку.
При цьому решта 40% також були “тимчасово заморожені” для підтримки ліквідності, пояснює ЦБ. На даний момент ці кошти вивільнені на чверть. Це зроблено у зв’язку з поступовим ослабленням драконівських правил контролю над рухом капіталів. Таким чином, вкладники з депозитами понад 100 тисяч євро можуть розпоряджатися лише 10% вкладених грошей.
Рішення про реструктуризацію банків за рахунок їх вкладників, власників паперів та акціонерів (bail-in) було ухвалено в березні Єврогрупою після того, як Кіпр відмовився від ідеї примусового списання за всіма депозитами у банках острова.
Вчора Корреспондент.biz писав, що Кіпру, який отримав мільярдний кредит, терміново потрібні 75 млн євро для порятунку від дефолту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас