За 6 місяців ставки за депозитами для юросіб впадуть на 5-6% - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 6 місяців ставки за депозитами для юросіб впадуть на 5-6% - банкір

Кредит&Депозит
811
У другому кварталі 2013 року ставки за депозитними вкладами для корпоративних клієнтів продовжать плавне зниження. За підсумками півріччя у порівнянні з початком року загальний темп падіння ставок може скласти 5-6%. Вплинути на цю тенденцію можуть хіба що планові виплати за кредитом МВФ в квітні-травні 2013 року, а також коригування курсової політики уряду, вважає начальник відділу стратегічного планування продажів ПАТ «КБ «Південкомбанк» Сергій Потимко.
За його словами, короткострокові (до 1 міс.) і середньострокові (від 1 до 3 міс.) депозити, а також депозити з можливістю вільного розпоряджання коштами продовжують користуватися підвищеним інтересом у корпоративних клієнтів. «Це зумовлено мінливою кон’юнктурою фінансового ринку і бажанням власників бізнесу динамічно перерозподіляти фінансові потоки», – говорить С. Потимко.
Однак саме таких вкладів найбільше торкнулося зниження ставок з початку року. «Ціну на цей ресурс диктує міжбанк, котирування на якому суттєво впали за 1 квартал 2013 року. Серед основних факторів, які спричинили істотне зниження вартості ресурсів – надлишкова ліквідність, залучена банками в кінці 2012 року, зниження девальваційних ризиків. Крім того, на тенденцію щодо зниження ставок вплинуло зменшення обсягів виробництва на традиційних експортних ринках метало- і хімічної продукції. І як наслідок – знижений попит на позикові кошти за підвищеною процентною ставкою», – вважає банкір.
За його прогнозом, протягом другого кварталу 2013 року на ринку буде спостерігатися незначне зниження процентних ставок на вклади терміном від одного місяця і вище. «Пріоритетними термінами, на які бізнес буде розміщувати кошти, стануть вклади на один-три місяці. На продукти терміном від шести і вище місяців також прогнозується невелике зниження ставок”, – говорить С. Потимко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас