Центральний банк Англії злякався зниження фунта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральний банк Англії злякався зниження фунта

Валюта
632
Банк Англії вирішив не змінювати ставку та обсяг купівлі облігацій на тлі побоювань щодо того, що більший обсяг покупок облігацій призведе до зниження курсу фунта і підірве зусилля Центрального банку у боротьбі з інфляцією.
Протоколи засідання Комітету з грошової політики Банку Англії, опубліковані сьогодні, свідчать про те, що за збереження ставки на рівні 0,5% проголосували всі дев’ять членів комітету. При цьому Мервін Кінг і дві інші посадові особи знову зазнали невдачі з пропозицією про розширення програми купівлі облігації на 25 млрд фунтів стерлінгів. Зараз ЦБ купує облігації на 375 млрд фунтів.
Кінг, Пол Фішер і Девід Майлз наполягали на тому, що додаткові стимули будуть підтримувати попит без прискорення інфляції. Але інші члени комітету заявили, що збільшення стимулів призведе до зростання інфляційних очікувань, які чинитимуть тиск на заробітну плату і ціни, а також викличе необґрунтоване знецінення фунта.
Банк Англії очікує, що інфляція в країні в річному вирахуванні продовжить зростати.
Протоколи також показують, що члени комітету оцінюють вірогідність скорочення економіки в I кварталі цього року на рівні 50%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас