Акції Mail.Ru Group обвалились майже на 15% на фоні виплати дивідендів і новин з Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Mail.Ru Group обвалились майже на 15% на фоні виплати дивідендів і новин з Кіпру

Фондовий ринок
946
Акції однієї з найбільших російських інтернет-компаній Mail.Ru Group подешевшали на 14,53% (приблизно на $5), до $29,4, в порівнянні з ціною на момент закриття біржі в п’ятницю, повідомляє «Прайм».
За словами PR-директора Mail.Ru Group Ксенії Чабаненко, падіння акцій пов’язане з виплатою дивідендів, оголошеною в лютому. Mail.Ru Group виплатить акціонерам, які володіють акціями компанії, за даними на 20 березня 2013 року, спеціальний дивіденд у розмірі $4,3 на акцію, виплата відбудеться 28 березня 2013 року.
«Вартість акцій перед виплатою компенсується. Зазвичай це відбувається на величину дивідендів», – заявила Чабаненко. До цього Mail.Ru Group виплачувала дивіденди в серпні 2012 року, і за кілька днів до закриття реєстру акціонерів, що претендують на них, відбулося зниження ціни акцій на 11,7%.
За словами аналітика ІК “Фінам” Леоніда Деліцина, падіння акцій Mail.Ru Group викликано накладенням двох факторів – виплатою дивідендів і загальним падінням акцій російських компаній на тлі обговорення владою Кіпру можливості введення податку на банківські депозити. Компанія Mail.Ru Group володіє активами на Кіпрі, зокрема, соцмережа «Однокласники» належить кіпрській “дочці” Nessly Holdings Limited.
Падіння на російських фондових ринках зумовлене рішенням Кіпру ввести податок на вклади, який негативно позначиться на вкладниках кіпрських банків, якими є в тому числі і росіяни.
Вкладникам з Росії в кіпрських банках належать депозити на $18,3 млрд. Вони можуть втратити близько $2 млрд. Гроші на поповнення бюджету візьмуть і з офшорів, корпоративний же податок підвищений до 12,5%. У дочірніх компаніях російських банків на Кіпрі розміщено близько $12 млрд. Ще $1 млрд – капітал дочірніх банків і компаній на Кіпрі.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас