Дослідження: лише 3% українців влаштовуються на хорошу роботу після першої співбесіди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: лише 3% українців влаштовуються на хорошу роботу після першої співбесіди

585
При пошуку роботи респонденти змушені витрачати свій час даремно: у походах на безрезультатні співбесіди. При цьому українці не знімають з себе провину за невдалий пошук роботи, адже не завжди вдається успішно презентувати себе роботодавцю, свідчать результати дослідження hh.ua.
Як пояснили Корреспондент.biz кадровики, претенденти скаржаться також на роботодавців і HR-фахівців. Найчастіше вони нарікають на неправдиву інформацію у вакансіях, неадекватних керівників, питання особистого, інтимного характеру, затягнуті співбесіди і низьку кваліфікацію HR-менеджера.
Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua також констатує, що часті співбесіди – це практично правило при пошуку роботи, адже чим більше пропозицій, тим кращий вибір. Однак підходящих пропозицій роботи в актуальних економічних умовах не так і багато – ходити на співбесіди частіше, ніж раз на тиждень, можуть тільки 40% претендентів.
Дуже мало опитаних влаштувалися на хорошу роботу відразу після першої співбесіди (3%)., показало опитування порталу. Ще третина претендентів при останньому пошуку роботи ходили на співбесіди раз на місяць або навіть рідше. Деяким особливо не щастить, вони мріють потрапити хоча б на одну співбесіду.
Дослідження: лише 3% українців влаштовуються на хорошу роботу після першої співбесіди
Разом з тим, половина офісних працівників скаржиться, що тільки даремно витратили свій час на більшості співбесід. 25% – оптимісти, вони впевнені, що навіть невдале інтерв’ю, в підсумку, було для них корисним.
Hh.ua додає, що в невдачах на співбесіді 85% опитаних звинувачують себе. Тільки 15% претендентів впевнені, що їх не оцінили гідно з вини роботодавця. Найпопулярніша причина провалу – погана самопрезентація роботодавцю (59%). В інших випадках робота претендентам здається зовсім нецікавою (28%) або посада занадто складною (14%).
При цьому дослідження показало, що лише п’ята частина респондентів (20%) ніколи не потрапляла в ситуації, коли співбесіда виявлялася невдалою з вини наймача. 80% такий досвід мають і розповідали про нього вельми емоційно.
Кадровики з’ясували, що найчастіше скаржаться на неповну, недостовірну або зовсім неправдиву інформацію про посади, зазначену у вакансії. Третині респондентів доводилося відповідати на некоректні, неадекватні питання співрозмовника, а ще 12% мали досвід стресового інтерв’ю.
Тим часом, перше, про що згадують респонденти, розповідаючи про невдачі, це питання які задають на співбесіді. З усіх історій про невдалі питання на співбесіді не було жодної про питання про проф. кваліфікацію. Що виводило кандидатів з себе, так це розпитування про особисте або питання “психологічної” спрямованості.
Дослідження також виявило, що окремо варто згадати про некоректні питання про особисте життя. У таких випадках часто має місце гендерна особливість – у претенденток в процесі інтерв’ю частіше цікавляться приватним життям, ніж у претендентів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас