Київська влада проводить експеримент із заміни маршруток автобусами і тролейбусами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада проводить експеримент із заміни маршруток автобусами і тролейбусами

Казна та Політика
1698
Столична влада розпочала експеримент, який передбачає заміну маршрутних таксі на 7 ділянках транспортом звичайного режиму руху, тобто автобусами і тролейбусами. Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
«Минулого року ми почали масштабно закуповувати та оновлювати рухомий склад комунального транспорту великої місткості, і в цьому році продовжуємо цю практику. Саме тому ми започаткували експеримент із заміни малогабаритних маршрутних таксі транспортом звичайного режиму руху», – зауважив А.Голубченко.
Він назвав декілька причин, з яких, на думку столичної влади, доцільно замінити маршрутки.
«По-перше, комунальний транспорт, на відміну від маршруток, безвідмовно забезпечує перевезення пільговиків, по-друге, вартість проїзду в муніципальному транспорті звичайного режиму руху дешевша; і по-третє, новий транспорт зручний і безпечний, він має 100% низький рівень підлоги, що розраховано на осіб з обмеженими фізичними можливостями», – зазначив А.Голубченко.
Як повідомляв УНІАН, 1 березня начальник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов повідомив, що на Лісовому масиві з 15 березня планується закрити рух приватних маршруток №240, 241 і 246, які “безпідставно дублюють” маршрути комунального пасажирського транспорту. За його словами, вже з 1 березня на лініях проходження зазначених маршрутних таксі збільшено кількість рухомого складу міського пасажирського транспорту, а саме: на тролейбусних маршрутах №37, 37-А, а також автобусних №33, 63, 81.
Є.Водовозов уточнив, що це рухомий склад комунального підприємства “Київпастранс”, що обслуговує пасажирів на великих і супервеликих автобусах з доступом для інвалідів. Він нагадав, що минулого року комунальне підприємство поповнило свій парк новими автобусами і тролейбусами, і тепер місто має змогу наповнити окремі міські маршрути винятково комунальним транспортом.
За його інформацією, в даний час розглядається ще 5 напрямків, де будуть зніматися маршрутні таксі: на житловому масиві «Виноградар»; напрямок від станції метро “Святошин” – Борщагівка; житловий масив Оболонь; проспект Свободи – станція метро “Лук’янівська”; вулиця Волгоградська – Палац спорту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас