Ієна впала до 33-місячного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна впала до 33-місячного мінімуму

Валюта
386
Курс ієни впав до 33-місячного мінімуму відносно долара на тлі очікувань, що уряд Японії призначить на вищі пости в центробанку прихильників активного пом’якшення політики.
Крім того, фунт стерлінгів також подешевшав до багатомісячних мінімумів після втрати Великобританією найвищого суверенного рейтингу від агентства Moody’s.
Курс долара відносно ієни піднявся на 0,85% до 94,17 ієни, а курс євро – на 0,89% до 124,26.
Як повідомляє Reuters, керуючим Банком Японії може стати президент Азіатського банку розвитку Харухіко Курода. Одним з двох його заступників може бути призначений прихильник нетрадиційних стимулюючих заходів Кікуо Івата.
“Курода – фанат слабкої ієни і боротьби з дефляцією”, – сказав стратег Societe Generale Кіт Джукес.
У зв’язку з тим, що долар подорожчав майже на 20% відносно ієни протягом трьох місяців, трейдери очікують уповільнення зростання.
“З цього моменту зниження ієни може стати більш помірним і плавним. Зрештою, хто б не очолив Банк Японії, варіанти дій центробанку за великим рахунком залишаться тими ж”, – сказав трейдер одного японського банку.
Відзначимо, що курс фунта стерлінгів знизився до 31-місячного мінімуму відносно долара до $1,5 і 16-місячного мінімуму відносно євро 0,8 фунта.
Нагадаємо, в п’ятницю агентство Moody’s знизило кредитний рейтинг Британії вперше з 1978 року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас