Лукашенко вважає, що об'єктивних причин для девальвації національної валюти в Білорусі немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вважає, що об'єктивних причин для девальвації національної валюти в Білорусі немає

Валюта
381
Об’єктивних причин для девальвації національної валюти в Білорусі немає, заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко, відповідаючи на запитання журналістів.
Він, зокрема, сказав: «Комусь знову хочеться струснути суспільство, закричати про девальвацію. Ну, покричать. Це для мене взагалі новина, що якісь ідіоти в країні, так зване експертне співтовариство, говорять про девальвацію національної валюти в ім’я якоїсь модернізації. Модернізація такою ціною нам не потрібна», – підкреслив Лукашенко.
Нагадаємо, раніше деякі представники експертного співтовариства висловили думку про те, що високі завдання з модернізації в Білорусі можуть бути реалізовані тільки за рахунок девальвації національної валюти.
«У нас сьогодні об’єктивних причин для девальвації національної валюти немає. Навіщо, питається, на рівному місці створювати проблему, яка стрясає все суспільство? Я до цього ставлюся як до розмов. Але якщо хтось думає, що модернізацію можна провести за рахунок девальвації, мені така модернізація не потрібна. Я не хочу проводити періодично суспільство через кризи і потрясіння заради того, щоб побудувати будівлю або поставити нову лінію. Ми краще довше, але спокійно, проведемо цю модернізацію», – сказав О.Лукашенко.
Довідка. У Білорусі інфляція в 2012 році склала 21,8%. У 2013 році інфляцію в Білорусі планується знизити до 12%, притому вже в січні вона склала 3%.
У 2011 році споживчі ціни збільшилися на 108,7%. Різкий стрибок інфляції в 2011 році був зумовлений майже трикратною девальвацією білоруського рубля в умовах високої залежності білоруської економіки від імпорту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас