У РФ хочуть заборонити використання іноземних слів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ хочуть заборонити використання іноземних слів

2948
Лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував законодавчо заборонити використання іноземних слів за наявності їх аналогів в російській мові. «Треба російську мову звільняти від сміття і іноземних слів», – заявив Жириновський, додавши, що юристи ЛДПР вже працюють над відповідним законопроектом. Згідно з документом, працівників, які використовують іноземні слова, будуть чекати штрафні санкції аж до звільнення.
«Навіщо говорити ‘дилер’, коли є “посередник”, перфоманс замість вистави – скоро у нас і англійську вимову змусять робити», – констатував Жириновський. Він додав, що подібних прикладів в сучасній мові величезна кількість.
18 січня Жириновський запропонував штрафувати ЗМІ за використання англіцизмів та інших запозичених слів. Цю пропозицію голова ЛДПР зробив у рамках обговорення законопроекту про введення адміністративної відповідальності за нецензурні висловлювання в ЗМІ.
Раніше в Держдумі вже озвучувалися подібні ініціативи. Так, наприклад, в 2008 році деякі депутати за підтримки Російської православної церкви та інших громадських організацій запропонував створити для виховання молоді «російськомовне середовище», яке б захистило підлітків від «засилля іноземних слів і іноземної культури». Також пропонувалося ввести пільги для виробників військово-патріотичних виробів, а постачальників іграшок, що зображують іноземні війська і техніку, обкласти триразовим митом.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас