Щоб отримати земельну ділянку, потрібно буде попрацювати на землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб отримати земельну ділянку, потрібно буде попрацювати на землі

Аграрний ринок
6665
Міністерство аграрної політики і продовольства України пропонує зобов’язати громадян, котрі претендують на безкоштовне отримання земельної ділянки державної власності з метою створення фермерського господарства, мати трудовий стаж у сільському господарстві не менше 3 років. Про це йдеться в проекті Закону “Про внесення змін до законодавчих актів України з питань створення фермерських господарств”, текст якого опублікований на офіційному сайті Мінагропроду.
Зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до ст. 118 (Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами) Земельного кодексу України та передбачити, що в клопотанні громадян, зацікавлених в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, необхідно, крім іншого, надавати завірену в установленому порядку виписку з трудової книжки, із записами, які підтверджують стаж роботи в сільському господарстві не менше 3 років, або копію документа про освіту державного зразка відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня за спеціальностями з підготовки фахівців для сільського господарства.
Також аналогічні зміни пропонується внести до Закону України “Про фермерське господарство”.
Нагадаємо, що чинний Земельний кодекс вимагає лише документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, отриманої в аграрному навчальному закладі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас