Чистий попит на готівкову валюту у листопаді знизився на 29,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий попит на готівкову валюту у листопаді знизився на 29,7%

Валюта
740
Попит на готівкову іноземну валюту в грудні може знизитися на тлі наближення новорічних свят і сезону відпусток. Цьому також сприятимуть адміністративні обмеження на готівковому валютному ринку і ймовірна поява податку на продаж готівкової валюти.
«Попит на готівкову валюту в грудні-січні традиційно незначний, що буде позитивно відбиватися на курсі національної валюти. За рахунок скорочення попиту на готівковому валютному ринку тиск на ЗВР НБУ в цей період може знизитися», – прогнозує Марія Сальникова, експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
Чистий попит на готівкову валюту в листопаді знизився на 29,78% до 1,5232 млрд. доларів. Це сталося завдяки скороченню обсягу купленої населенням валюти на 21,09% до 2,6358 млрд. доларів. Обсяг продажу готівкової валюти склав 1,1126 млрд. доларів, що на 5% менше, ніж у жовтні. Основною причиною скорочення попиту, як зазначає Марія Сальникова, стало завершення парламентських виборів, зниження девальваційних настроїв, запровадження адміністративних обмежень на готівковому валютному ринку і можливість появи податку на операції з готівковою валютою.
Частка готівкового валютного ринку в загальній структурі валютного ринку України за підсумками листопада знизилася до 5,32% проти 6,79% в жовтні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас