Трейдери експортували більше пшениці, ніж обіцяли - Мінагропрод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдери експортували більше пшениці, ніж обіцяли - Мінагропрод

Аграрний ринок
385
Експорт пшениці з України за п’ять місяців цього сезону перевищив обсяг, який був обумовлений із зернотрейдерами (5,5 млн тонн).
Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
“Фактичний експорт на початок грудня 12,2 млн тонн. Із них пшениці 5,6 млн тонн, кукурудзи 4,7 млн тонн, ячменю 1,8 млн тонн. Показники останніх двох місяців показові. Пшениці вдвічі більше експортовано, ніж у минулому році. Україна довела, що вона стабільний прогнозований експортер зерна”, – підкреслив він.
При цьому він зазначив, що заборони на експорт все ж не буде. “Є меморандум із зернотрейдерами, ми з ними відпрацювали механізм, ми разом чітко і добровільно регулюємо експорт тієї чи іншої групи зернових… Тобто, не вдаючись до офіційної заборони, буде можливість забезпечити продовольчу безпеку”, – заявив міністр.
Нагадаємо, раніше Присяжнюк заявив, що експорт пшениці з грудня призупиняється на користь кукурудзи, але навесні може поновитися. “У квітні, коли ми будемо розуміти, з якими результатами вийшли з зими, ми плануємо повернутися до питання можливого збільшення обсягів вивезення пшениці”, – говорив міністр.
У минулому сезоні Україна поставила на зовнішні ринки 21,8 млн тонн зернових.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас