Проект бюджету-2013 найжорсткішим відносно АПК за останні 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект бюджету-2013 найжорсткішим відносно АПК за останні 7 років

Аграрний ринок
1245
Проект державного бюджету на 2013 рік, поданий до Верховної Ради України Кабінетом міністрів України, є найбільш жорстким відносно агропромислового комплексу за останні 7 років, вважають експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ). Про це йдеться в офіційному повідомленні організації.
Згідно з аналізом УКАБ, безпосередня підтримка аграріїв в 2013 році складе менше 30% від рівня, зафіксованого в державному бюджеті на 2012 рік.
Нагадаємо, згідно з проектом бюджету на 2013 рік, фінансування видатків Міністерства аграрної політики пропонується скоротити до 15,5 млрд грн з 18 млрд в поточному році.
«Основне скорочення припало саме на програми бюджетної підтримки сільгоспвиробників», – йдеться в повідомленні УКАБ з посиланням на генерального директора Володимира Лапу.
Зокрема, за підрахунками фахівців УКАБ, в порівнянні з 2012 роком, зменшено видатки на бюджетні програми “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі” більш ніж в 10 разів до 97 млн грн, “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі на умовах фінансового лізингу” – в 3,4 рази до 8,8 млн грн.
Також в організації звертають увагу на відсутність в проекті закону бюджетної програми “Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними”. При цьому Закон України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» передбачає стягування збору з цільовим його спрямовуванням на розвиток цих галузей. Як зазначається в повідомленні з посиланням на слова президента УКАБ Алекса Ліссітси, «це абсурдний випадок, коли цільове призначення збору не знайшло свого відображення у проекті державного бюджету».
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 3 грудня зареєстрував у Верховній Раді законопроект №11000 «Про Державний бюджет України на 2013 рік». Згідно з документом, на видатки Міністерства аграрної політики та продовольства планується виділити 15,55 млрд грн проти 18 млрд грн в 2012 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас