Європа нарощує закупівлі української сої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа нарощує закупівлі української сої

Аграрний ринок
618
Європейський союз, другий у світі імпортер сої, збільшує закупівлю сої в Україні та Північній Америці через затягування поставок сої з Південної Америки.
Як повідомляє Bloomberg з посиланням на експертів Oil World, протягом вересня і жовтня 27 країн ЄС купили 1,148 млн т сої з України, Канади і США, що майже в два рази більше обсягів минулого року.
Закупівлі з Аргентини, Бразилії, Парагваю і Уругваю знизилися на 17% – до 785 тис. тонн.
“Переробники сої в 27 країнах ЄС нещодавно підвищили закупівлі сої із США, України та Канади, щоб заповнити дефіцит поставки південноамериканської сої”, – зазначили експерти.
Як повідомляється, затримки поставок пов’язані передусім з рекордним врожаєм сої в Бразилії, що викликає труднощі з відправленням таких обсягів сої за кордон.
Зазначимо, що Україна в 2012-2013 роках може збільшити обсяг експорту соєвих бобів до рекордних 1,5 млн т в порівнянні з 1,3 млн т роком раніше.
Нагадаємо, раніше у Верховній Раді пояснили, що Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур, прийнятий депутатами в жовтні минулого року, не вводить мито на експорт соєвих бобів, ріпаку і соняшникову олію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас