Курс долара до євро впав до мінімуму за 6 тижнів на побоюваннях "бюджетного обриву" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро впав до мінімуму за 6 тижнів на побоюваннях "бюджетного обриву"

Валюта
1482
Курс долара США до євро знизився в понеділок до мінімального рівня за шість тижнів на побоюваннях, що американські законодавці не зможуть запобігти настанню бюджетного обриву.
Як повідомляє Bloomberg, вартість американської валюти до євро знизилася до 6:30 за Києвом до $1,3038, у порівнянні з $1,2986 на закриття ринку в п’ятницю. Раніше під час торгів курс долара опускався до $1,3047 за євро – мінімуму з 23 жовтня.
У п’ятницю Білий дім і лідери республіканців обмінялися черговими взаємними звинуваченнями, проте поки жодна зі сторін не показує реальної готовності до компромісів з податкових та бюджетних питань, щоб запобігти настанню бюджетного обриву.
Барак Обама закликав своїх прихильників чинити тиск на республіканців у Конгресі, щоб ті погодилися окремо продовжити податкову пільгу для середнього класу, давши тим самим сторонам час продовжити переговори з більш складних питань. При цьому Обама попередив, що переговори будуть тривалими.
У свою чергу спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер заявив, що представлені адміністрацією в четвер пропозиції, в яких робиться наголос на збільшенні податків, а не на скороченні витрат, загрожують економічному зростанню в США і не можуть сприйматися серйозно.
“Минулого тижня ми не побачили сигналів того, що компроміс щодо бюджету США буде досягнутий. Якщо статдані щодо американської економіки, які будуть опубліковані в найближчі дні, виявляться негативними, трейдери будуть продавати долар”, – відзначає валютний аналітик Gaitame Online Co. в Токіо Масаказу Сато.
Нагадаємо, раніше сьогодні представник Партії Регіонів заявив, що податок на продаж валюти може бути схвалений вже завтра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас