Італія знову запідозрила Google в ухиленні від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія знову запідозрила Google в ухиленні від податків

Казна та Політика
260
Поліція Італії порушила нову справу проти Google за фактом можливого ухилення корпорації від податків, повідомляє Reuters. Попереднє розслідування показало, що компанія неточно декларувала свої доходи і має заборгованість із податку з продажів.
Розслідування діяльності Google в країні почалося ще в 2007 році. З’ясувалося, що в попередні роки компанія не задекларувала близько 240 мільйонів доларів доходів. Борги з податку з продажів склали 96 мільйонів євро.
Крім того, слідчі дійшли висновку, що Google перекладав свої прибутки, отримані за фактом в Італії, на ірландський підрозділ. Тим самим він користувався більш сприятливим податковим режимом цієї країни.
У свою чергу, Google заявив про те, що цілком виконує податкове законодавство всіх країн, де він працює. Компанія підкреслила свою готовність співпрацювати з владою.
Італія останнім часом посилює перевірки за фактами ухилення від податків. Уряд намагається отримати більше коштів для бюджету і тим самим пом’якшити боргову кризу, викликану колосальною заборгованістю країни.
У жовтні прокуратура почала розслідування діяльності гендиректора ірландського дискаунтера Ryanair Майкла О’Лірі і його заступника Юліуша Коморека. Їх запідозрили в ухиленні від податків на суму понад 12 мільйонів євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас