Москві потрібно більше газу, ніж деяким країнам Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москві потрібно більше газу, ніж деяким країнам Євросоюзу

Енергетика
887
Москва споживає більше газу, ніж Європа. Про це, як повідомляє “Інтерфакс”, заявив гендиректор “Мосгазу” Гасан Гасангаджієв.
За його словами, “Мосгаз” є найбільшим транспортером у газорозподільній мережі Росії, і максимальне споживання при сильних морозах становить 29 мільярдів кубометрів палива. “Європа не споживає стільки, скільки споживає Москва”, – резюмував Гасангаджієв.
У 2010 році споживання газу в країнах ЄС склало 470 мільярдів кубометрів. За даними “Статистичного огляду світової енергетики”, підготовленого британською BP, найбільшими споживачами натурального газу в Європі є Великобританія (80 мільярдів кубометрів), Німеччина (72 мільярди кубометрів), Італія (71 мільярд кубометрів), Франція (40 мільярдів кубометрів). Більше від Москви за рік споживають також Нідерланди (38 мільярдів кубометрів) та Іспанія (32 мільярди кубометрів). Для порівняння, споживання газу у всій Росії ВР оцінила в 424 мільярди кубометрів.
У 2009 році московська влада прогнозувала, що споживання газу в столиці, якщо не вживати заходів з енергозбереження, до 2020 року зросте з 30 до 36 мільярдів кубометрів. Тоді ставилося завдання знизити споживання до цього ж часу до 26 мільярдів кубометрів.
Зараз у Москві експлуатується майже 1,9 мільйона газових плит, на які припадає всього два відсотки споживання газу. Ще 79 відсотків у структурі споживання припадає на електростанції “Мосенерго”, 11 відсотків – на районні та квартальні теплові станції “МОЕК”, інші вісім відсотків споживають 1,6 тисячі промислових і комунально-побутових підприємств.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас