ВВП Великобританії виріс на 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Великобританії виріс на 1%

Казна та Політика
255
Економіка Великобританії зросла в III кварталі поточного року на 1%, свідчать переглянуті дані Національного статистичного управління.
Зростання ВВП виявилося максимальним за останні п’ять років. Результати збіглися з очікуваннями експертів, що не чекали перегляду показника. При цьому, за раніше опублікованими підрахунками експертів Національного інституту економічних і соціальних досліджень (NIESR), зростання ВВП Великобританії в III кварталі склало 0,8%.
В той же час економіка Великобританії скоротилася на 0,1% в річному вирахуванні, хоча раніше повідомлялося про нульові темпи зміни показника.
Експерти відзначають, що зростання економіки в III кварталі забезпечено тимчасовими факторами: відзначенням ювілею королеви Єлизавети II та Олімпійськими іграми.
“Хоча новини про ВВП за третій квартал були натхненними і довгоочікуваними, Великобританія все ще не вийшла із зони економічної небезпеки, і цілком реальна можливість подальшого відновлення спаду”, – заявив економіст IHS Global Insight Говард Арчер.
Як зазначив раніше голова Банку Англії Мервін Кінг, відновлення економіки буде носити приглушений характер.
“Ми стикаємося з досить непривабливим поєднанням приглушеного відновлення та інфляції вище цільового рівня. Це накладає певні обмеження на монетарну політику. Але, незважаючи на це, Комітет із грошової політики не втратив віру в програму викупу активів і не відмовився від неї”, – заявив Кінг.
В результаті Банку Англії довелося погіршити свій прогноз зростання економіки країни в наступному році до 1%.
“Динаміка ВВП Великобританії буде значною мірою залежати від ситуації у світовій економіці, і головним ризиком для неї є несприятлива ситуація в єврозоні”, – йдеться в доповіді регулятора.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас