Фіскальна політика могла би стати одним з факторів стабілізації економіки ЄС - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна політика могла би стати одним з факторів стабілізації економіки ЄС - експерт

Казна та Політика
235
Фіскальна політика Європейського Союзу могла б виступити в ролі одного з факторів стабілізації економіки регіону, однак європолітики зайняті банальним лобіюванням.
Так прокоментував останні новини з ЄС аналітик компанії Astrum Investment Management Павло Ілляшенко у коментарі.
За його словами, «в Європі йдуть політичні баталії щодо довгострокового бюджету ЄС на 2014-2020 роки. Для інвесторів все-таки більш важливий не ступінь прогресу в переговорах, а те, які економічні прогнози використовувалися для прогнозу параметрів євробюджету».
Аналітик також відзначив, що за останні два дні були опубліковані попередні значення індексів ділової активності PMI у секторі нерухомості. Найслабшою ситуація виглядає в Європі, що логічно. Проте в Китаї і США PMI Manufacturing знаходяться вище позначки 50, що сигналізує про зростання активності в секторі або про позитивні очікування інсайдерів. До прикладу, в Китаї індекс HSBC перевищив цю позначку вперше за 13 місяців.
Як повідомлялося, в Брюсселі проходить засідання Європейської ради, присвячене тільки одному питанню – бюджету Європейського Союзу на 2014-2020 роки.
За інформацією інтернет-видання EurActiv, у п’ятницю Німеччина висунула план “Б” для ухвалення бюджету ЄС на 2014-2020 роки у випадку, якщо Великобританія продовжить блокувати процес. Видання, посилаючись на свої джерела в дипломатичних колах, відзначає, що цей план був розроблений у Берліні два тижні тому.
Згідно з планом, у разі якщо сьогодні на засіданні Європейської Ради лідерам ЄС не вдасться досягнути компромісу, вони визнають це, і в своїй підсумковій заяві підкреслять, що переговори про бюджет будуть відновлені на наступному саміті в січні 2013 року.
План передбачає, що в цьому випадку буде досягнуто політичне рішення про схвалення бюджету без Великобританії, про що лідери і оголосять після січневого саміту.
Видання також зазначає, що німецькі юристи не бачать в цьому плані можливості оскарження такого рішення Лондоном в Європейському суді в Люксембургу.
На сьогодні план Німеччини підтримали Франція, Швеція та Нідерланди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас