Австралія хоче підвищити податкові вимоги для великих компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія хоче підвищити податкові вимоги для великих компаній

Казна та Політика
254
Уряд Австралії оприлюднив пакет законопроектів у податковій сфері, покликаних підвищити вимоги до великих компаній, включаючи місцевий підрозділ Google Inc., що використовує мережу офшорних фірм для приховування від високих австралійських податків, повідомляє MarketWatch.
Австралійський уряд прагне збільшити податкові доходи, скорочення яких на тлі падіння цін на сировинні товари поставило під загрозу план досягнення бюджетного профіциту в поточному фінансовому році.
За словами заступника міністра фінансів Австралії Девіда Бредбері, австралійський підрозділ Google є однією з компаній, на які орієнтовані нові зміни в податковому законодавстві.
Google використовує мережу офшорних холдингових компаній в Ірландії і Нідерландах, щоб мінімізувати сплату податків в Австралії.
Корпоративний податок в Австралії становить 30%, тоді як в Ірландії – лише 12,5%.
“Хоча щоденні операції австралійських компаній, що дають рекламу на Google, повинні проводитися через Google Australia, дрібним шрифтом в укладених з ними контрактах прописується, що вони купують рекламний простір в ірландського підрозділу Google”, – відзначає Д.Бредбері.
Google, однак, зазначає, що дотримується всіх австралійських законів.
“Ми робимо істотний внесок в австралійську економіку, допомагаючи тисячам компаній розвивати свій бізнес онлайн і надаючи безкоштовні послуги мільйонам австралійців. Крім того, в австралійському підрозділі компанії працює 650 осіб”, – йдеться в заяві Google Australia.
Раніше в цьому місяці британський парламент звинуватив американські компанії Amazon, Google і Starbucks в аморальній поведінці, заявивши, що всі вони “практикують відхід від податків у промисловому масштабі”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас