"Нафтогаз" залишився без державних ТЕЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" залишився без державних ТЕЦ

Енергетика
544
НАК “Нафтогаз України” в місячний термін повинна передати в управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості державні теплоелектроцентралі.
Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну №1066 від 21 листопада 2012 року, текст якого оприлюднено на урядовому порталі.
Згідно з документом, передачі підлягають Лисичанська ТЕЦ, Сіверськодонецька ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦ, Криворізька теплоцентраль, Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль і Кримські генеруючі системи.
Як повідомлялося, у квітні 2012 року президент Віктор Янукович підписав закон, яким зняв заборону на приватизацію 13 великих ТЕЦ для реалізації програми їх технічного переоснащення та залучення недержавних інвестицій шляхом передачі їх в оренду або концесію.
До переліку таких об’єктів, зокрема, включені Дніпродзержинська і Криворізька ТЕЦ (обидві Дніпропетровська обл.), Сіверськодонецька та Лисичанська ТЕЦ (обидві Луганська обл.), Харківська ТЕЦ-5 і ТЕЦ “Есхар” (обидві Харківська обл.), Сімферопольська, Камишбурунська ТЕЦ і Сакські теплові мережі (всі АРК), Севастопольська, Миколаївська, Одеська і Херсонська ТЕЦ.
У листопаді 2012 року Фонд держмайна продав 94,48% акцій ПАТ “Харківська ТЕЦ-5” за 339,9 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас