Дефіцит британського держбюджету несподівано виріс у жовтні до $13,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит британського держбюджету несподівано виріс у жовтні до $13,7 млрд

Казна та Політика
194
Великобританія за підсумками жовтня несподівано збільшила дефіцит бюджету зважаючи на зростання державних витрат, тоді як економічний спад негативно позначився на податкових надходженнях з корпоративного сектора.
Як зазначається в повідомленні Національного статистичного управління (ONS) країни, бюджетний дефіцит в минулому місяці без урахування програм підтримки банківського сектора склав 8,6 млрд фунтів стерлінгів ($13,7 млн), порівняно з від’ємним сальдо 5,9 млрд фунтів роком раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували дефіцит трохи менше 6 млрд фунтів, тобто приблизно на торішньому рівні.
Сукупні податкові надходження підвищилися на 1,8%, держвитрати підскочили на 7,4%.
Дефіцит з урахуванням підтримки банківського сектора склав 6,5 млрд фунтів проти очікуваних економістами 4 млрд фунтів. Вкладення уряду в банки та інші фінкомпанії, зроблені під час кризи, останнім часом почали окупатися і приносити бюджету додатковий дохід.
Обсяг зовнішнього боргу на 31 жовтня дорівнював трохи менше 1,07 трлн фунтів, або 67,9% ВВП, залишившись біля рекордного для Великобританії рівня. За оцінками уряду, зростання держборгу продовжиться до 2014-2015 фінроку, коли він досягне піку на рівні 76,3% ВВП.
Жовтень – один з найважливіших місяців для британського бюджету, оскільки компанії вносять у держскарбницю квартальні податкові виплати. Проте цього року жовтневі надходження від податку на прибуток компаній знизилися на 9,5% в річному вирахуванні.
За 7 місяців британського фінансового року, що почався в квітні, бюджетний дефіцит збільшився до 73,3 млрд фунтів проти 68,3 млрд фунтів за аналогічний період роком раніше.
Рецесія в економіці Великобританії, найімовірніше, не дозволить владі скоротити дефіцит бюджету до цільового рівня 120 млрд фунтів в поточному фінансовому році з 121,6 млрд фунтів, що спостерігалися роком раніше. При збереженні поточної тенденції річний дефіцит складе не менше 125 млрд фунтів.
Міністр фінансів країни Джордж Осборн не прислухається до закликів послабити темпи реалізації програми бюджетної економії, заявляючи, що його плани допомогли знизити вартість запозичення та ізолювати Британію від боргової кризи єврозони. Дж.Осборн представить уточнені прогнози макроекономічних показників та виконання бюджету британському парламенту 5 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас