Продаж землі за 5 років приніс місцевим бюджетам 7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж землі за 5 років приніс місцевим бюджетам 7 млрд грн

Казна та Політика
310
За останні п’ять років ринкові операції з державними землями несільськогосподарського призначення принесли місцевим бюджетам близько 7 млрд грн доходів, зазначив заступник голови Держземагентства України Євген Бердников у виступі на четвертому міжнародному семінарі LANDNET щодо розвитку ринку землі та консолідації земель, який проходив у Будапешті. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
“На ринку сільськогосподарських земель продовжує діяти мораторій, який обмежує його винятково відносинами оренди і спадщини… Ринок сільськогосподарської оренди демонструє щорічне стабільне зростання”, – сказано в повідомленні.
Там додається: “Фактором, що стримує інвестиції, є лише невеликий термін дії укладених договорів оренди, яка становить в середньому 5-6 років, проте і він в останні роки має стійку тенденцію до зростання”.
У 2012 році середній розмір орендної плати за сільськогосподарські угіддя становив 470 грн за 1 га.
Середня нормативна грошова оцінка 1 га ріллі в поточному році склала 20 тис. 635 грн і залежно від регіону коливається від 13 тис. 732 грн в Житомирській області до 26 тис. 562 грн – в Черкаській.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас