РФ не пощастило: листопад може стати для Газпрому найневдалішим місяцем року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не пощастило: листопад може стати для Газпрому найневдалішим місяцем року

Енергетика
1257
Листопад може стати для “Газпрому” найневдалішим в плані виробництва місяцем цього року, коли експорт має всі шанси знизитися більш ніж на 20%, а видобуток – на 7%.
У Росії та Європі тримається більш тепла погода, ніж у минулому році. Крім того, на попит з боку реального сектора виробництва впливає і негативна ситуація в економіці.
За перші 17 днів листопада експорт російського газу в далеке зарубіжжя знизився на 21%. Більш сильного падіння в цьому році не було. З початку року відставання динаміки експорту від торішніх темпів склало 10,7 млрд кубометрів, або 8,2%, свідчать дані ЦДУ ПЕК. Обсяги експорту газу, як і раніше, тримаються на рівнях початку осені і нерідко їм поступаються.
Видобуток газу “Газпрому” з початку року знизився на 21,8 млрд кубометрів, або 5%. За 17 днів листопада видобуток впав на 6,6%.
З урахуванням того, що в минулому році “Газпром” добув 513,2 млрд кубометрів газу, вже не підлягає сумніву, що видобуток у цьому році буде нижче 500 млрд кубометрів. У цьому столітті “Газпром” видобував менше 500 млрд кубометрів тільки у кризовому 2009 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас