Навряд чи якась країна наслідуватиме приклад Єгипту і припинить імпорт українського зерна - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навряд чи якась країна наслідуватиме приклад Єгипту і припинить імпорт українського зерна - експерт

Аграрний ринок
1066
Навряд чи якась ще країна наслідуватиме приклад Єгипту і припинить імпорт українського зерна. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловила керівник аналітичного департаменту Консалтингової агенції “ААА” Марія Колесник.
За її словами, причин декілька. По-перше, у випадку з Єгиптом йдеться про державні закупівлі та участь у тендерних процедурах при державних закупівлях. По-друге, Єгипет вже не вперше вводить ті чи інші обмеження на поставки зерна з України, і кожне нове відновлення торгівлі пов’язане із додатковими фінансовими витратами з боку українських постачальників на користь єгипетської сторони.
“На жаль, незважаючи на зміну влади, корупційна складова в цій країні, як і раніше, має місце. Приватні єгипетські компанії як закуповували, так і продовжують закуповувати українське зерно і, зокрема, пшеницю. Слід зазначити, що в поставках до Єгипту превалює кукурудза. На відміну від Росії, в українського зерна відсутній “якірний” клієнт/країна-імпортер”, – зазначила Колесник.
Нагадаємо, держорган Єгипту, відповідальний за зернові закупівлі, – Головне управління поставок сировини (General Authority for Supply Commodities, GASC) повідомив, що Єгипет, який є найбільшим світовим імпортером пшениці, викреслить Україну зі списку постачальників зерна на наступний рік, оскільки Київ оголосив про плановане припинення експорту з 1 грудня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас