Іспанія спростить видачу дозволу на проживання за купівлю нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія спростить видачу дозволу на проживання за купівлю нерухомості

Казна та Політика
1731
Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсіа-Маргаліт підтвердив, що Іспанія готова полегшити процедуру отримання дозволу на проживання для іноземних покупців нерухомості.
Виступаючи на засіданні конгресу, він підтвердив, що уряд активно готується до ухвалення відповідного закону.
«Майбутнє ринку нерухомості в Іспанії без зовнішнього попиту було б, по правді кажучи, сумнівним», – зізнався голова МЗС, зазначивши, що саме тому його відомство спільно з міністерством промисловості, енергетики і туризму працює над планом дій із залучення в країну більшої кількості туристів.
Ті ж, хто стане власником іспанської нерухомості, можуть розраховувати на отримання дозволу на проживання, а сама процедура перетину кордону для них має бути максимально спрощена, повідомив міністр. Зокрема, планується спростити процедуру отримання віз для таких іноземців, повідомляє El Pais.
Як очікується, нове положення, згідно з яким іноземці, які купують в країні нерухомість, зможуть розраховувати на отримання дозволу на проживання, вступить в силу в 2013 році. Однак стосуватися воно буде лише власників будинків і квартир, вартість яких не менша 250 тисяч євро.
Нагадаємо, що вперше пов’язати дозвіл на проживання з документами на володіння нерухомістю група експертів запропонувала іспанській владі влітку цього року.
Аналогічні програми вже діють у деяких європейських країнах, наприклад в Болгарії, на Кіпрі і в Латвії. Причому «латвійська пропозиція» (квартира в Ризі від 150 тисяч євро) вважається поки найдоступнішою з фінансової точки зору. Варто також відзначити, що деякі українські політики намагалися отримати дозвіл на проживання в закордонних країнах. Так, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков намагався отримати дозвіл на проживання в Литві. Екс-голова Держкомрезерву України Михайло Поживанов має дозвіл на проживання в Австрії.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас