Митники хочуть вибити у деяких компаній додатково 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники хочуть вибити у деяких компаній додатково 50 млн грн

Казна та Політика
1093
Державна митна служба України після проведення відповідних розрахунків має намір зобов’язати низку відомих українських компаній оплатити податкові зобов’язання на суму більше 50 млн грн.
“Ми донарахували, я вважаю, завтра ви це побачите. І ми зобов’яжемо низку відомих українських компаній, їм будуть виставлені додаткові податкові зобов’язання на суму понад 50 млн грн”, – сказав голова Державної митної служби Ігор Калетник, виступаючи на міжнародній конференції “Практика і проблеми застосування податкового законодавства” в Києві.
Разом з тим, він не уточнив, про які саме компанії йдеться.
І.Калетник додав, що багато українських компаній, майже 90%, після вступу в силу нового Митного кодексу декларують вартість товарів за першим методом, тобто за ціною контракту.
На думку голови української митниці, підприємства почали активно зловживати цією нормою, що призводить до несплати у державний бюджет мільярдів гривень податкових зобов’язань.
“Короткий приклад: деякі імпортери автомобілів, а також кузовів та комплектуючих використовують схеми, коли у нас з Китаю автомобілі заходять в Україну через Кіпр, при цьому з Китаю вони виходять як автомобілі, а через Кіпр вони заходять як вузли та агрегати”, – сказав він.
І.Калетник підкреслив, що вже з січня 2013 року українська митниця почне проводити пост-аудит контроль, згідно з яким митний контроль зовнішньоекономічних операцій може продовжуватися після оформлення декларацій.
Голова Держмитслужби підкреслив, що Україна співпрацює з низкою іноземних держав у частині обміну інформацією щодо митної вартості. Інформація, отримана в рамках співробітництва, також буде застосовуватися під час митного контролю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас