Девальвація гривні додає невизначеності на українському фондовому ринку - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девальвація гривні додає невизначеності на українському фондовому ринку - експерти

Валюта
1070
Розпочата девальвація гривні додає невизначеності на українському фондовому ринку. Про це повідомили в інвестиційній компанії Eavex Capital.
Як зазначили в компанії, “невизначеності трейдерам постійно додає девальвація, що почалася, гривні, яка подешевшала відносно долара США приблизно на 1% за останній місяць”. В цілому, як зазначили в Eavex Capital, в середу торги на Українській біржі проходили в “неоднозначному напрямку, індекс біржі кілька разів виходив то в плюс, то в мінус, у підсумку закрившись лише незначним підвищенням на 0,3%”.
Як повідомили в брокерському домі “Відкриття”, український ринок почав вчорашній день зі слабких спроб відіграти втрати попереднього дня. Індекс Української біржі піднімався вище 830 пунктів, але до середини дня повернувся до значень на закритті попередньої сесії. Обсяги знову повернулися до середніх значень. До кінця дня на Українській біржі загальний оборот перевищив 53 млн грн. З них майже 27 млн грн припало на фондовий ринок, а решта 26 млн грн – на строковий ринок.
Основний тиск на індекс чинили акції енергогенерації – “Центренерго” (-1,64%) і “Донбасенерго” (-0,89%). Питання приватизації даних підприємств залишається відкритим.
Акції банківського сектора показали змішану динаміку: в лідерах падіння “Укрсоцбанк” (-0,98%) і “Форум” (-14,41%), по якому пройшла одна угода на останніх секундах торгів. Абсолютним лідером зростання стали акції “Райффайзен Банку Аваль” (+4,71%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас