Ієна дешевшає максимальними темпами за 3 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна дешевшає максимальними темпами за 3 тижні

Валюта
397
Євро дорожчає під час торгів у четвер, відновлюючись з мінімальних позначок за два місяці, оскільки технічні індикатори вказують, що його падіння в останні сесії, швидше за все, було надмірним, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро в парі з доларом виріс до $1,2735 з $1,2704 за підсумками сесії в Нью-Йорку 13 листопада, коли єдина європейська валюта падала під час торгів до мінімальних з 7 вересня $1,2662.
Підвищенню євро сприяють сильні результати розміщення держпаперів Італії, однак його ралі стримується даними про промислове виробництво єврозони, які виявилися гіршими від очікувань.
Італія продала в середу облігації трьох випусків на загальну суму 5 млрд євро, при цьому вартість запозичення для країни знизилася.
Мінфін країни розмістив бонди з погашенням в 2015 році на 3,5 млрд євро під середньозважену прибутковість 2,64%. На попередньому аукціоні з розміщення аналогічних паперів, що відбувся 11 жовтня, прибутковість становила 2,86%.
Крім того, Італія розмістила облігації ще двох випусків – з погашенням в 2023 і 2029 роках – на загальну суму 1,5 млрд євро.
Обсяг промислового виробництва в єврозоні у вересні 2012 року впав на 2,5%, в порівнянні з попереднім місяцем, що стало максимальним зниженням більш ніж за три роки. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зменшення показника на 2%.
Скорочення промвиробництва відносно вересня 2011 року склало 2,3% при очікуваному падінні на 2,2%.
Разом з тим ієна дешевшає максимальними темпами за 3 тижні, втративши як мінімум по 0,2% відносно всіх з 16 найбільш активно торгованих валют світу за версією Bloomberg. Учасники ринку розраховують, що майбутні дострокові вибори до парламенту підготують підґрунтя для більш агресивного стимулювання японської економіки.
У парі з євро японська нацвалюта дешевшає вперше за п’ять сесій, опустившись до 15:39 МСК до 101,97 зі 100,85 напередодні. До цього часу ієна впала до долара США на 0,9% – до 80,06 ієни проти 79,38 ієни за підсумками торгів у вівторок.
Дострокові парламентські вибори в Японії будуть організовані 16 грудня, якщо терміни розпуску парламенту не будуть переглянуті, повідомив у середу заступник голови Демократичної партії Японії, що перебуває при владі, Дзюн Адзумі. Він ствердно відповів на запитання телеканалу NHK про те, чи планується провести голосування саме 16 грудня.
Раніше прем’єр-міністр Японії Йосіхіко Нода оголосив, що має намір розпустити нижню палату парламенту 16 листопада.
Чергове засідання Банку Японії пройде 19-20 листопада. Слабкий макроекономічний фон, як вважають експерти, змусить ЦБ країни піти на розширення програми стимулювання економіки. Додатковим фактором, що підтримує це припущення, стали очікування, що уряд Японії у своєму черговому щомісячному звіті, який він оприлюднить, як очікується, 16 листопада, погіршить оцінку стану економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас