Британська влада почала розслідування маніпуляцій на найбільш активному в Європі газовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська влада почала розслідування маніпуляцій на найбільш активному в Європі газовому ринку

Енергетика
512
Британська влада почала розслідування можливих маніпуляцій цінами на найбільш активному в Європі газовому ринку – віртуальному торговому майданчику National Balancing Point (NBP, входить в IntercontinentalExchange). Про це пише The Financial Times з посиланням на неназвані джерела.
Регулятори вважають, що трейдери могли занижувати котирування, щоб збити ціни на паливо і згодом отримати прибуток на ринку похідних фінансових інструментів (на NBP визначається вартість газових ф’ючерсів, які торгуються на ICE Futures exchange).
Агентство ICIS, яке займається моніторингом цін, раніше повідомило владі про незвичайну активність торгів на газовому ринку Великобританії в кінці вересня. За один день – 28 вересня цього року – вартість природного газу з постачанням на наступний день на NBP впала на 1,7 відсотка до 0,586 фунта за терм (в тисячі кубометрів палива – близько 360 термів).
Цю інформацію перевіряють Управління ринків газу та електрики (Ofgem), а також Управління з фінансових послуг (FSA). Регулятори намагаються встановити зв’язок між фізичним ринком газу і ринком похідних фінансових інструментів.
FT відзначає, що розслідування підвищить роль інформаційних агентств, які займаються моніторингом цін. Зараз найбільшим таким агентством є Platt’s (входить в американський медіахолдинг McGraw-Hill), а також британське Argus Media.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас