"Бюджетний обрив" вже завдає шкоди економіці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бюджетний обрив" вже завдає шкоди економіці США

Казна та Політика
1163
Великі клієнти Bank of America (BofA) вже реагують на проблему “бюджетного обриву”, відкладаючи здійснення великих угод, заявив головний виконавчий директор банку Браян Мойніхан, слова якого наводить агентство Bloomberg.
“Наслідки “обриву”, на краю якого нам ще тільки доведеться опинитися, вже відчуваються”, – сказав Б.Мойніхан, виступаючи на організованій BofA конференції у вівторок. Зокрема, зазначив голова банку, компанії відкладають угоди з придбання засобів виробництва.
За словами Б.Мойніхана, опитування головних фінансових директорів компаній-клієнтів банку показало, що “проблемою номер один є “бюджетний обрив”. “Вони говорять нам, що це впливає на їхні бізнес-плани, що невизначеність продовжує стримувати відновлення економіки, – заявив Б.Мойніхан. – Простіше кажучи, клієнти кажуть нам, що не будуть поводити себе агресивно у часи невизначеності”.
У п’ятницю президент США Барак Обама дав старт бюджетним переговорам, заявивши, зокрема, про те, що готовий до компромісів при обговоренні в Конгресі питання про запобігання “бюджетному обриву”, але не відмовиться при цьому від підвищення податкових надходжень від багатих американців, щоб скоротити дефіцит бюджету США. Республіканці виступають проти підвищення податкових ставок, і саме це питання, як очікується, стане каменем спотикання під час дискусій навколо бюджетних питань.
На поточному тижні Б.Обама, як очікується, проведе низку зустрічей з керівництвом демократичної та республіканської партій.
Крім того, у вівторок Б.Обама зустрінеться з представниками профспілок, а в середу – з представниками ділових кіл з метою заручитися підтримкою для подальшого скорочення податкових пільг для середнього класу і створити збалансований підхід до скорочення бюджетних витрат і підвищення податків, що зажадає поступок з боку республіканців.
“Бюджетний обрив” – це автоматичне скорочення витрат американського бюджету та скасування податкових пільг – сумарно на $607 млрд (майже 4% ВВП) з 1 січня 2013 року. Він відбудеться, якщо законодавці не встигнуть внести необхідні зміни в закон про бюджет. За оцінками бюджетного департаменту Конгресу США, ці заходи можуть призвести до втрати 0,5% зростання ВВП США в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас