Результат виборів у США позначиться на гривні у січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результат виборів у США позначиться на гривні у січні

Валюта
5075
Від результатів виборів в США, які пройдуть 6 листопада, від початку буде більше залежати вирішення боргової проблеми Штатів, ніж курс національної валюти України, адже відносини кандидатів на пост президента з головою Федеральної резервної системи зіграють першорядну роль в питанні подолання дефіциту держбюджету.
Таку думку висловив «Коментарям» керуючий партнер Capital Times Ерік Найман.
«У Барака Обами хороші відносини з Бернанке (Бен Бернанке, голова ФРС – ред.), тому варто очікувати вливання нової ліквідності в економіку США. А значить, долар буде залишатися помірно слабким. Якщо ж переможе Мітт Ромні, – антагоніст Бернанке, – він буде намагатися звільнити чиновника, що може призвести до конфронтації між ФРС і адміністрацією Ромні. І хоча достроково це навряд чи вийде, таке протистояння негативно позначиться на стабільності долара, оскільки буде втрачатися віра в валюту. Якщо ж Ромні вдасться не допустити фіскального обриву в січні, тоді долар, швидше за все, зміцниться», – говорить експерт.
Разом з тим, оголошення результатів не призведе до миттєвої зміни курсу гривні відносно долара США, вважає Найман: «Це буде затяжна гра, на частину, що залишилася, листопада і грудень, це буде вичікувальне спостереження, як американській владі вдасться вирішити проблему боргового обриву в січні – а це ключове питання».
На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, перемога Барака Обами буде означати впевнену «емісію долара, що буде підтримувати вартість американської валюти». Крім того, підкреслив експерт, «емісія доларів це зростання цін на метал, на пшеницю, нерухомість».
Президент Асоціації український банків Олександр Сугоняко також прогнозує, що тільки лише від результату виборів питання курсової стабільності гривні буде мало залежати, і все вирішиться за підсумками вирішення проблеми внутрішнього боргу США, який досягає рекордних розмірів. «Відношення курсу гривні до долара, в першу чергу, залежить від внутрішньої економічної політики України. Результати виборів президента США будуть позначатися тільки у вирішенні проблеми внутрішнього боргу держави. У разі, якщо не буде вирішено питання з обслуговуванням боргу, що призведе до поглиблення фінансової кризи економіки штатів і позначиться на світових ринках, тоді Україну чекає обвал курсу гривні», – говорить Сугоняко.
Нагадаємо, 6 листопада в США відбудуться вибори президента. Від демократів висувається Барак Обама, від республіканців – Мітт Ромні. За даними останнього опитування телеканалу CNN, рейтинги Обами і Ромні на сьогоднішній день зрівнялися на 49%.
Максим Мухін
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас