Китай виплатив рекордну компенсацію несправедливо засудженому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виплатив рекордну компенсацію несправедливо засудженому

Казна та Політика
854
Верховний суд китайської провінції Гуандун ухвалив рішення виплатити рекордну компенсацію у розмірі 131 тис. доларів (825 тис. юанів) несправедливо засудженому Хуану Ліуї (Huang Liyi).
Про це повідомила китайська газета Southern Metropolis Daily, передає АР.
“Китайцю, який пробув 11 років у в’язниці з присудженого йому довічного терміну за несправедливим рішенням суду за підробку чеків, цього тижня була присуджена рекордна сума компенсації у розмірі 131 тис. доларів”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначає видання, сума виплаченої компенсації була розрахована виходячи із середньої щоденної зарплати (26 доларів), яку отримує китайський міський службовець некомерційного сектору.
За словами адвоката потерпілого, його підзахисний у понеділок отримав компенсацію за позбавлення персональної волі, а також за завдану психологічну та емоційну шкоду.
Хуан Ліуї був арештований 1999 року за звинуваченням у підробці чеків. 2000 року суд визнав його винним і засудив до довічного ув’язнення. Через десять років Х.Ліуї був виправданий у зв’язку з недостатністю доказів у його справі та випущений із в’язниці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас