Кіпр за крок від договору з "трійкою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр за крок від договору з "трійкою"

Кредит&Депозит
311
Влада Кіпру близька до укладення угоди про фінансову допомогу з міжнародними кредиторами. Про це повідомив міністр фінансів острівної держави Вассос Ширлі.
За його словами, сторонам до теперішнього часу вдалося розв’язати більшість розбіжностей, проте залишилося ще кілька спірних моментів, які підлягають уточненню. “Ми дуже близькі. Ми вважаємо, що розбіжності з “трійкою” можуть бути подолані… Є невелика кількість питань, які необхідно прояснити, але більша частина наших розбіжностей вже врегульована”, – сказав Ширлі.
Сума, яку отримає країна в рамках домовленості, поки точно не визначена, але вона може перевищити 10 млрд євро (або 60% ВВП країни). За рахунок цих коштів планується врятувати банки, а також виконати фіскальні вимоги.
Кіпрські банки зазнали збитків у розмірі 4 млрд євро у зв’язку зі списання боргу Греції, що становить 25% від усього обсягу ВВП країни, який оцінюється в 17 млрд євро.
Минулого тижня Кіпр представив власну програму жорстких заходів, які передбачають економію в розмірі до 3,9 млрд євро до 2016 р. Пропонується скоротити заробітні плати в державному секторі на 6,5-12,5%, не індексувати заробітну плату, а також продавати державні активи. “Трійка” в свою чергу закликала скоротити заробітну плату на 15%.
Кіпр розраховує, що договір буде укладено 12 листопада, на черговій зустрічі Єврогрупи в Брюсселі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас