Інфляція за підсумками року не перевищить 3,5% - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція за підсумками року не перевищить 3,5% - експерти

Казна та Політика
148
За найбільш ймовірним сценарієм, інфляція за підсумками 2012 року не перевищить 3,5%. Такий прогноз зробили провідні вітчизняні експерти, опитані ZN.UA.
Керівник аналітичного відділу «Арт Капітал» Ігор Путілін, економіст ІК «Трійка Діалог Україна» Ірина Піонтковська і старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь вважають, що інфляція складе 3%.
Начальник же відділу аналізу і досліджень “Райффайзен Банк Аваль” Дмитро Сологуб схиляється до варіанту, що цей показник буде нижчим – 2,5%. А ось керуючий інвестиційними та пенсійними фондами «КІНТО» Микола М’який дає ще менший прогноз – 2,3%. Причому, як уточнює фахівець, такий статус-кво буде обумовлений ефектом низької бази минулого року.
Керівник же аналітичного департаменту ІГ “ТАСК” Андрій Шевчишин зазначає, що показника 3,5% інфляція може досягти в Україні в разі, зокрема, покрокового підвищення тарифів на газ і електроенергію.
Що стосується динаміки ВВП за підсумками року, Піонтковська вважає, що він зросте на 1-1,15%, Сологуб – на 1%, Путілін – на 0,5%, Жолудь – на 0,2%. М’який не відкидає, що ВВП може зменшитися на 0,2%, а Шевчишин – на 0,6%. Керуючий ж партнер Capital Times Ерік Найман прогнозує, що зазначений макропоказник буде знаходитися на нульовому рівні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас