Зростання ВВП Південної Кореї сповільнилося до мінімуму за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Південної Кореї сповільнилося до мінімуму за 3 роки

Казна та Політика
227
Південнокорейська економіка зросла в третьому кварталі 2012 року найповільнішими темпами за три роки, оскільки безперервна боргова криза в єврозоні негативно позначилася на капіталовкладеннях компаній, оголосив Банк Кореї.
Як зазначає The Wall Street Journal, ослаблення зростання в Південній Кореї посилює тиск на центральний банк, від якого чекають збереження низьких процентних ставок і додаткових заходів стимулювання.
ВВП Південної Кореї з поправкою на сезонні коливання зріс у липні-вересні на 0,2% в порівнянні з II кварталом, коли підйом становив 0,3%. Останній раз такий слабкий підйом спостерігався в IV кварталі 2009 року.
У річному вираженні південнокорейський ВВП збільшився на 1,6% після зростання на 2,3% кварталом раніше, що стало гіршим результатом з III кварталу 2009 року.
Аналітики в середньому очікували зростання економіки на 0,1% до попереднього кварталу і на 1,9% в порівнянні з липнем-вереснем 2011 року.
Експорт Південної Кореї, на який припадає приблизно половина її ВВП, зріс в минулому кварталі на 2,5%, тоді як в квітні-червні спостерігалося скорочення на 0,6%.
Довіра споживачів до економіки Південної Кореї погіршилася у жовтні до мінімуму за 9 місяців. У III кварталі темпи зростання споживчих витрат посилилися до 0,6% з 0,4% в попередні три місяці.
Інвестиції компаній впали на 4,3% у липні-вересні після скорочення на 7% кварталом раніше, вкладення в будівництво зросли на 0,2%, тоді як в квітні-червні спостерігалося зниження на 0,4%.
Банк Кореї на початку жовтня погіршив оцінку зростання ВВП країни на 2012 рік в цілому до 2,4%, але економісти сумніваються в тому, що цей рівень досяжний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас