Жовтень може стати найгіршим місяцем в посткризовій історії українського фондового ринку - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жовтень може стати найгіршим місяцем в посткризовій історії українського фондового ринку - експерти

Фондовий ринок
596
Жовтень 2012 року має всі шанси увійти в посткризову історію українського фондового ринку як найгірший місяць.
Таку думку висловили аналітики інвестиційної групи «АРТ КАПІТАЛ».
Як підкреслюють аналітики, індекс UX в середу, 24 жовтня, продовжив падіння, після незначного зростання у вівторок. Таким чином, із 18-ти торгових сесій жовтня було зафіксовано лише 4 сесії зростання. Прогноз Fitch про девальвацію гривні на 10% до кінця 2012 року спровокував чергову атаку на українську валюту, курс якої в середу, 24 жовтня, опустився до 8,19 грн/дол. Більшість компаній металургійного сектора України вже відзвітували: їхні результати виявилися значно гіршими від прогнозів. Крім того, «Райффайзен Банк Аваль» (-3,5%), хоча й наростив чистий прибуток у третьому кварталі в 5,6 рази, але це було пов’язано зі списанням резервів під знецінені кредити. Чистий процентний дохід, як основне джерело доходу банку, знизився на 18%.
Водночас, зазначають аналітики, світові фондові індекси в середу стабілізувалися після значного падіння у вівторок. Зведений індекс активності менеджерів закупівель (PMI) єврозони знизився на 0,3 пункту до 45,8 пункту – це 3-річний мінімум. Після вжитих центробанками заходів з вливання ліквідності аналітики чекали зростання цього показника до 46,5 пункту. Якщо його зниження продовжиться і до кінця поточного року, то економіці цього регіону не уникнути більш глибокого падіння, ніж на даний момент передбачає консенсус-прогноз (-0,5%). Прискорилося зниження виробничого PMI і в Німеччині, яка раніше вважалася оплотом всієї європейської економіки в боротьбі з борговою кризою.
Індекс Української біржі за підсумками торгів у середу, 24 жовтня, знизився на 2,05% – до 810,31 пункту. Загальний обсяг торгів склав 64 млн грн.
Індекс ПФТС впав на 0,64% – до 311,89 пункту. Загальний обсяг торгів склав 82 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас