ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України до 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України до 1%

Казна та Політика
335
Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз зростання ВВП України з 2,5% до 1% в 2012 році.
Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
Номінальний ВВП України, згідно з прогнозом, в 2012 році складе 185 млрд доларів.
У повідомленні також вказується, що середньорічна інфляція за підсумками поточного року складе 1,5%, дефіцит бюджету – 5,3% ВВП, баланс поточного рахунку – (-7,0)% ВВП.
Зовнішній борг України, згідно з прогнозом, за підсумками 2012 року складе 73% ВВП, валові резерви – 22% ВВП.
ЄБРР також зазначає, що створення більш сприятливого бізнес-клімату в Україні залишається одним з найбільш пріоритетних завдань.
“Необхідна реформа судової системи, яка забезпечить справедливість процедур врегулювання господарських спорів, а також деполітизація господарських судів. Уряд має забезпечити ефективну реалізацію прийнятих в останні роки різноманітних заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління та зменшення корупції”, – йдеться в повідомленні.
Тарифи на газ для населення, як вважає банк, необхідно підвищити до рівня, порівнянного з цінами імпорту, а відповідні енергетичні субсидії треба монетизувати.
Також варто завершити реорганізацію національного газового монополіста (Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”) за функціональною ознакою і забезпечити прозорість звітності сформованих в результаті цієї реорганізації компаній.
Реалізація цих реформ дозволить ЄБРР та іншим міжнародним фінансовим організаціям розглядати можливість фінансування модернізації газотранспортної системи.
Економіка України залишається вразливою для зовнішніх чинників впливу.
ЄБРР, який вже інвестував у проекти в Україні понад 7,4 млрд євро (9,76 млрд доларів), готовий продовжувати свою діяльність в країні, однак поточні обсяги інвестицій збережуться тільки за умови поліпшення інвестиційного клімату та продовження реформ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас