Moody's прогнозує найстабільніші рейтинги в Європі компаніям СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's прогнозує найстабільніші рейтинги в Європі компаніям СНД

Фондовий ринок
297
Корпоративні емітенти країн СНД, крім фінансових організацій, мають найвищі шанси зберегти поточні рейтинги в наступні 12-18 місяців серед усіх інших регіонів Європи у зв’язку зі стійким зростанням ВВП в цих країнах на тлі високих цін на сировину, вважають аналітики рейтингового агентства Moody’s Investors Service.
Нова доповідь агентства, озаглавлена “Корпоративні емітенти СНД: огляд 2012 року і прогноз на 2013 рік” (CIS Corporates: 2012 Review & 2013 Outlook), опублікована в четвер.
“Більшість рейтингованих компаній СНД відновили фінансову стабільність в останні роки в результаті високих цін на нафту і сировину, тим самим підсиливши здатність вистояти в умовах макроекономічної слабкості і волатильності ринку в 2013 році”, – заявила керівник аналітичної групи корпоративного сектора Moody’s в Росії Вікторія Майсурадзе.
На 30 вересня з 71 корпоративного емітента, що були рейтинговані Moody’s в СНД, лише 5 мали “негативний” прогноз рейтингів або були поставлені на перегляд з можливістю зниження рейтингів. За минулий рік в регіоні не були зареєстровані дефолти, і Moody’s не очікує істотного збільшення числа знижень рейтингів чи інших негативних рейтингових дій чи сплеску дефолтів в СНД у найближчі 12 місяців.
Всі корпоративні рейтинги СНД підпадають під категорію “B” або вище, що передбачає низький рівень ймовірності дефолту в короткостроковій перспективі.
За оцінками Moody’s, подальше сповільнення світового економічного зростання найбільш негативно позначиться на компаніях в гірничій, сталеливарній і нафтохімічній галузях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас