Максимальна допомога з безробіття становитиме 4 прожиткові мінімуми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максимальна допомога з безробіття становитиме 4 прожиткові мінімуми

Казна та Політика
1998
Максимальна допомога з безробіття становитиме 4 прожиткові мінімуми і не буде прив’язана до середньої зарплати по регіону.
Про це заявив голова Державної служби з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський, коментуючи положення нового закону про зайнятість населення, який набирає чинності з 1 січня 2013 року.
«Максимальна допомога з безробіття становитиме 4 прожиткові мінімуми. У середньому – понад 4 тис. грн. Це суттєве збільшення», – підкреслив М.Бродський.
Чиновник також зазначив, що в новому законі про зайнятість населення прописані механізми заохочення населення до пошуку роботи, а роботодавців – до створення нових робочих місць. Зокрема, роботодавці отримають можливість не платити єдиний соціальний внесок за кожного нового найнятого працівника протягом одного року. У свою чергу, безробітні отримають можливість перенавчання і перекваліфікації за рахунок держави.
Як повідомляв УНІАН, Державна служба зайнятості в січні-серпні 2012 року працевлаштувала 522 тис. безробітних, що на 3,8% менше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Середній розмір допомоги у серпні становив 977 грн проти 988 грн у липні.
З 1 жовтня 2012 року прожитковий мінімум становить 1060 грн.
У серпні 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Закон України “Про зайнятість населення”. У свою чергу, в жовтні 2012 року Уряд схвалив програму сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року. Очікується, що в результаті реалізації програми в 2017 році чисельність зайнятого населення збільшиться до 21,4 млн. осіб, з яких офіційно працевлаштованими будуть майже 17 мільйонів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас