Греції дадуть ще 2 роки на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції дадуть ще 2 роки на реформи

Кредит&Депозит
428
Міжнародні кредитори Греції пішли назустріч проханням грецького уряду, давши Афінам додаткові два роки на погашення бюджетного дефіциту. Про це повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung.
Як повідомляє у середу, 24 жовтня, впливова мюнхенська газета Süddeutsche Zeitung, грецькому урядові вдалося досягти домовленостей з міжнародними кредиторами щодо отримання додаткової дворічної відстрочки для оздоровлення бюджету. За даними газети, йдеться про відтермінування вимог скорочення бюджетного дефіциту до рівня 3 відсотків від внутрішнього валового продукту до кінця 2016-го року замість 2014-го, як було погоджено раніше.
Посилаючись на так званий Меморандум взаєморозуміння, газета додає, що Афіни у цьому документі отримали також додатковий кредит часу на впровадження реформ на ринку праці та в енергетичному секторі. Меморандум, пише видання, передбачає й надання відстрочки щодо граничних термінів приватизації деяких державних підприємств.
Крім того, уряд Антоніса Самараса може розраховувати й на наступний транш допоміжних коштів обсягом у 31,5 мільярда євро, терміново необхідних для соціальних виплат, додає видання. Саме ці кошти від Євросоюзу, Європейського Центробанку та Міжнародного валютного фонду утримують грецьку економіку “на плаву”. В обмін на програму підтримки Греція зобов’язалася запровадити пакет суворих заощаджень та урізань. Прем’єр-міністр країни Самарас вже неодноразово намагався переконати європейських партнерів у тому, що Греція потребуватиме більше часу на реформи.
Щоправда, у Європейському Центробанку інформацію видання про надання Греції додаткового кредиту поки не підтверджують. Як заявив в ефірі телеканалу ARD член керівної ради ЄЦБ Йорґ Асмуссен, подібних домовленостей з грецьким урядом досі не досягнуто. “Відтермінування фіскальних цілей Греції на два роки зумовило б необхідність виділення додаткових грошей іншими країнами єврозони”, – наголосив він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас