Янукович категорично проти централізованої видачі документів на користування надрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович категорично проти централізованої видачі документів на користування надрами

370
Президент України Віктор Янукович виступив з різкою критикою уряду у зв’язку з наміром ввести централізовану видачу дозвільних документів на користування надрами.
Про це Президент заявив у Сімферополі на нараді з господарським активом Криму.
«Міністерство екології потягнуло на себе ковдру і хоче замкнути всю дозвільну систему на собі, щоб їхали в Київ і брали дозвіл у Мінекології. Я цього не допущу», – сказав В.Янукович.
При цьому глава держави акцентував увагу на персональній відповідальності з даного питання міністра екології Едуарда Ставицького і прем’єр-міністра Миколи Азарова.
«Передаю привіт і міністру, і прем’єр-міністру. Якщо така постанова прийнята, ми її скасуємо», – додав В.Янукович.
Глава держави також заявив, що в Україні йде процес дерегуляції, однак на його шляху стоять чиновники.
«Ось тут на першому ряду сидять міністри. Ось ці чиновники є моїми опонентами», – сказав В.Янукович, звертаючись до залу.
Як повідомлялося, 17 жовтня Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, в тому числі на місцевому рівні».
Закон пропонує внести зміни в діяльність 4 центральних органів виконавчої влади, а саме: Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби геології та надр України, Державного агентства водних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України.
У розвиток цього закону Кабмін збирався прийняти постанову, яка передбачала закриття регіональних представництв Міністерства екології та природних ресурсів з видачі дозвільних документів на користування надрами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас