Засуха стає новою константою світового розвитку - доповідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засуха стає новою константою світового розвитку - доповідь

Аграрний ринок
794
Посушливі погодні умови стають новою константою світового розвитку. Так вони визначаються в підготовленій BofA Merrill Lynch Global Research доповіді “Глобальна засуха – можливості та ризики”.
Згідно з повідомленням BofA Merrill Lynch, доповідь продовжує серію аналітичних робіт, присвячених новим мегатенденціям світового розвитку.
“Засуха, що вразила США і інші регіони планети, з усією очевидністю показує, що світ стикається зі все більш гострими викликами в плані продовольчої, водної та енергетичної безпеки”, – йдеться з доповіді. Очікується, що попит на продовольство та енергоносії до 2030 року зросте на 50%, потреба у водних ресурсах – на 40%. Сукупність цих факторів здатна спровокувати “ідеальний шторм” взаємопов’язаних викликів, зазначають автори документа.
“Масштаби засухи показують, що виклики, з якими стикається економіка окремих держав і глобальна економіка в цілому, мають довгостроковий характер, – вважає один зі співавторів доповіді, аналітик зі стратегії на ринку акцій Bank of America Merrill Lynch Global Research ESG (екологія, соціальні питання та управління) та команди зі сталого розвитку Сарбджіт Нахаба, слова якого наводяться в прес-релізі. – Продовольча, водна і енергетична безпека стають все більш важливими питаннями порядку денного. По мірі того, як уряди країн, компанії та інші гравці будуть шукати способи адаптуватися і нейтралізувати руйнівний ефект посушливих погодних умов, для інвесторів будуть відкриватися нові можливості і з’являтися нові ризики”.
Згідно з повідомленням, всі ключові сільськогосподарські сировинні ринки негайно відреагували на очікуване скорочення пропозиції підймом цін. Очікується, що в найближчій перспективі ціни на кукурудзу і соєві боби залишаться на високому рівні. Незважаючи на те, що не можна відкидати нових стрибків цін на зернові, до середини наступного року на ринку має настати деяке охолодження, вважають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас